Rólunk

Megalakulás

A Magyar Hosszúkardvívó Sportszövetség (MHS), hároméves szakmai előkészítő munkát követően 2014. január 15-én alakult meg, mint országos sportági szövetség.

Nemzetközi érdekeltségek

Az MHS alapító tagja az International Federation of Historical European Martial Arts (IFHEMA) nevezetű nemzetközi sportági szövetségnek, továbbá tagja a Historical European Martial Arts Coalition-nek (HEMAC) is, amely a középkor európai harcművészetek kutatóit és oktatóit fogja össze.

Kitűzött célok

A szövetség célja, hogy ezen új sportág keretei között lehetőséget biztosítson a középkori európai történelmi gyökerekkel rendelkező hosszúkardvívás, mint önálló harcművészeti ág modern, sportszintű gyakorlására; a holt vívókészségek újbóli felélesztésére, tesztelésére, összemérésére.
Bízunk benne, hogy sokan – legyenek akár hagyományőrzők, haditornászok, középkorkutatók, vagy egyszerűen csak sportolni vágyó emberek – minél előbb megismerik majd a sportágat, és bizalmat szavaznak neki. Tagegyesületeink sok szeretettel várják a vívni vágyókat!

IFHEMA

Az IFHMEA (International Federation of Historical European Martial Arts) egy nemzeti HEMA szövetségeket tömörítő nemzetközi szövetség. A szervezet célja a tagok összekötése és támogatása, kezdeményezéseik koordinálása és támogatása, valamint érdekeik védelme.

HEMAC

A HEMAC (Historical European Martial Arts Coalition) egy harcművészeket és kutatókat magába foglaló szervezet, melynek tagjai az európai harcművészetek kutatását és népszerűsítését tűzték ki célul.