Tagegyesületek

Ars Ensis Lovagi Kör és Kardvívó Iskola Egyesület

Az Ars Ensis oktatói 2003 óta foglalkoznak az európai harcművészetek, kiemelten pedig a hosszúkardvívás kutatásával és oktatásával. Budapesten, Szegeden illetve Győrben egyaránt látogathatóak heti rendszerességű edzéseik.

Anjou Udvari Lovagok Egyesülete

Az AULE 2004-ben alakult, debreceni székhelyű csapat, edzéseiken a hosszúkard vívás mellett találkozhatsz egyéb középkori fegyvernemekkel is.

Sárkányos Szövetség Lovagjai

A Sárkányos Szövetség Lovagjai tevékenységükkel a Sárkányos Lovagok XV. századi fénykorát igyekeznek megjeleníteni. Saját rendezésű vívóversenyeket tartanak, valamint oktatják a hosszúkardvívást rejtelmeit páncélban és anélkül is.

Zsongvölgyi Hagyományőrző Haditorna Egylet

A Zsongvölgyi Hagyományőrző Haditorna Egylet 1997-ben alakult, azóta a 14. századi Magyar Királyság fegyvereit, vértezeteit, katonai táborát igyekeznek megmutatni. A hosszúkardvívás versenyein kívül buhurtokon is részt vesznek. Saját haditorna versenyüket Ebesben rendezik.

Kard Rendje Lovagi Kör és Vívóiskola Sportegyesület

Az egyesület tagjai 2003 óta kutatják, oktatják és gyakorolják a középkori hosszúkardvívást, de foglalkoznak többek között messer vívással és szálfegyver kutatással is. Edzéseik szabadon látogathatók Győrött, Budapesten és Rév-Komáromban. A Kard Rendje által szervezett vívószemináriumaik bejelentkezéssel látogathatók minden érdeklődőnek.